Kiwa Register

We create trust

Boordcomputer taxi kaarten

Update coronavirus

Aspirant-chauffeurs die hun leerwerktraject-kaart willen omzetten naar een BCT-kaart, moeten het vakdiploma taxi hebben. Vanwege de coronamaatregelen is het nu niet mogelijk om tijdig examen te doen.

Deze chauffeurs kunnen in aanmerking komen voor een brief van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) waarin staat dat zij zonder BCT-kaart toch taxi werkzaamheden mogen verrichten. Minister Van Nieuwenhuizen heeft de ILT de aanwijzing hiervoor verlengd. Meer informatie over de niet-handhavenbrief van de ILT vindt u op de productpagina van de LWT-kaart en op de website van de ILT.

Corona preventiemaatregelen bezorging

Vanwege het coronavirus heeft bezorgdienst AMP Groep diverse corona preventiemaatregelen genomen. Kijk voor meer informatie op de website van AMP Groep.

De boordcomputer taxi

Met de boordcomputer taxi (BCT) maken taxibranche en overheid samen het Nederlandse taxivervoer veiliger en beter reguleerbaar. Bij de BCT horen verschillende boordcomputerkaarten die door Kiwa Register worden verstrekt namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Aanvragen BCT kaart

U kunt uw boordcomputerkaart bij Kiwa Register online aanvragen. Selecteer in onderstaand productoverzicht de kaart van uw keuze voor meer informatie of doorloop direct de aanvraagprocedure. Als een aanvraag voor een boordcomputer taxikaart volledig ingediend en betaald is, is uw kaart binnen tien werkdagen gereed. U ontvangt automatisch een bericht voor het maken van een bezorgafspraak.

Omwisseling van uw BCT G2 kaart naar G3

Het G2 certificaat op de BCT kaart verloopt in 2020. Om te kunnen blijven rijden, heeft iedere chauffeur een kaart nodig die daarna nog geldig is. Dit is de G3 BCT-kaart. In de periode eind 2019 t/m begin 2020 heeft Kiwa Register de nieuwe BCT G3 kaart uitgeleverd en is gestopt met de levering van de BCT G2 kaart. Heeft u nog een vraag over deze omwisseling? Neem dan contact op via ons contactformulier

Producten

Chauffeurskaart taxi

Een chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi identificeert de bestuurder en registreert de rij- en rusttijden.

Ondernemerskaart

Een ondernemerskaart identificeert de taxiondernemer en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie.

Leer-werktraject

Het leer-werktraject geeft een bestuurder de mogelijkheid voor een periode van maximaal vier maanden praktijkervaring op te doen door contractvervoer te…

Keuringskaart

Een keuringskaart identificeert erkende werkplaatsen en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie.

Inspectiekaart

Een inspectiekaart identificeert de toezichthouder en ontgrendelt de toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen in de boordcomputer.

Systeemkaart

De systeemkaart identificeert de boordcomputer en stelt deze in staat gegevens te ondertekenen. De kaart bevat een niet-persoonsgebonden…

Kaart verloren, defect of gestolen

Indien uw boordcomputerkaart verloren, gestolen of defect is, ben u verplicht dit binnen vier werkdagen bij Kiwa Register te melden.