Kiwa Register

We create trust

Keuringskaart

Een keuringskaart identificeert erkende werkplaatsen en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie. De kaart bevat een niet-persoonsgebonden servicecertificaat voor authenticiteit.

De keuringskaart wordt gebruikt door RDW erkende werkplaatsen om boordcomputers te activeren en deactiveren. De keuringskaart wordt tevens gebruikt voor het onderzoeken en herstellen van de boordcomputer. Per werkplaats worden maximaal twee keuringskaarten uitgegeven.

Een keuringskaart is drie jaar geldig is en kan drie maanden voor het verlopen van de kaart verlengd worden. 

Voorwaarden

De voorwaarden voor het verkrijgen van een keuringskaart zijn: 

  • de werkplaats is ingeschreven staat in de het Handelsregister (Kamer van Koophandel);
  • de werkplaats is erkend door de RDW. 

Een werkplaats moet in het bezit zijn van een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) verstrekte erkenning voor het inbouwen en activeren van de Boordcomputer Taxi. De RDW verstrekt een keuringsinstantienummer (KI-nummer) aan de werkplaats. Op een KI-nummer kunnen maximaal twee keuringskaarten worden verstrekt. 

Aanvraagprocedure

De aanvraag voor een keuringskaart kunt u per e-mail via vergunningen@kiwa.nl indienen. Een aanvraag kan alleen ingediend worden door een gemandateerde van de erkende werkplaats. Vermeld in de aanvraag de volgende gegevens: 

  • naam contactpersoon
  • naam bedrijf
  • adresgegevens
  • Kamer van Koophandelnummer
  • vestigingsnummer
  • RDW erkenningsnummer (keuringsinstantienummer)

Nadat u de aanvraag heeft ingediend, ontvangt u een factuur. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen zodra deze compleet is, inclusief betaling. 

Wet- en regelgeving 

Gerelateerde producten

Chauffeurskaart

Een chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi identificeert de bestuurder en registreert de rij- en rusttijden.

Inspectiekaart

Een inspectiekaart identificeert de toezichthouder en ontgrendelt de toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen in de boordcomputer.

Leer-werktraject

Het leer-werktraject geeft een bestuurder de mogelijkheid voor een periode van maximaal vier maanden praktijkervaring op te doen door contr...

Ondernemerskaart

Een ondernemerskaart identificeert de taxiondernemer en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie.

Referentiekaarten

Fabrikanten kunnen bij Kiwa Register referentiekaarten aanvragen ten behoeve van de (door)ontwikkeling van de boordcomputers. Referentiekaa...

Systeemkaart

De systeemkaart identificeert de boordcomputer en stelt deze in staat gegevens te ondertekenen. De kaart bevat een niet-persoonsgebonden se...

Tarieven boordcomputer taxi

Tarieven boordcomputer taxi

Boordcomputer taxikaarten

Meeste gestelde vragen over de boordcomputer taxikaarten

Bezorging digitale tachograaf- en boordcomputerkaarten

Veelgestelde vragen over de bezorging van digitale tachograafkaarten en boordcomputer taxikaarten.