Kiwa Register

We create trust

Ondernemerskaart

Een ondernemerskaart identificeert de taxiondernemer en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie. Deze kaart bevat een niet-persoonsgebonden service-certificaat voor authenticiteit. De kaart is een bedrijfsgebonden smartcard die de boordcomputer aan de onderneming koppelt.

Een ondernemerskaart is drie jaar geldig en kan niet verlengd worden. De ondernemer kan op elk gewenst moment een nieuwe of extra ondernemerskaart aanvragen.

Voorwaarden

Per organisatie hebt u één ondernemerskaart nodig. Indien u beschikt over een groot wagenpark of als uw organisatie meerdere vestigingen heeft, kan het wenselijk zijn over meerdere ondernemerskaarten te beschikken.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een ondernemerskaart zijn: 

  • de onderneming is ingeschreven in het handelsregister;
  • de onderneming is in het bezit van een ondernemersvergunning. 

Aanvraagprocedure

De aanvraag voor een ondernemerskaart dient u in via het online aanvraagformulier op de website van Kiwa Register. U krijgt een factuur toegestuurd, waarmee u de betaling kunt verrichten.
In het online aanvraagformulier wordt er onder andere om de volgende nummers gevraagd: 

  • KvK nummer: dit nummer staat links boven vermeld op het uittreksel van de Kamer van Koophandel.
  • Vestigingsnummer: dit nummer staat vermeld onder het kopje vestiging op het uittreksel van de Kamer van Koophandel en bestaat uit twaalf cijfers (dit nummer vervangt het subnummer).
  • Subnummer: dit nummer bestaat uit vier cijfers en was het nummer dat uw vestiging aanduidde. Bij meerdere vestigingen dient u het subnummer te gebruiken van de vestiging waar de ondernemersvergunning taxi op is afgegeven.
  • P-nummer: dit nummer bestaat uit de hoofdletter P gevolgd door vier of vijf cijfers. U vindt dit nummer op de ondernemersvergunning taxi. 

Als uw bedrijfsgegevens niet meer overeenkomen met de gegevens op de ondernemersvergunning taxi, dan bent u verplicht dit te melden bij Kiwa Register door het formulier 'aanvraag wijziging ondernemersvergunning taxivervoer' in te dienen.

Wet- en regelgeving 

 

Gerelateerde producten

Chauffeurskaart

Een chauffeurskaart voor de boordcomputer taxi identificeert de bestuurder en registreert de rij- en rusttijden.

Inspectiekaart

Een inspectiekaart identificeert de toezichthouder en ontgrendelt de toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen in de boordcomputer.

Keuringskaart

Een keuringskaart identificeert erkende werkplaatsen en ontgrendelt de toegang tot de boordcomputer voor beproevingen en kalibratie.

Leer-werktraject

Het leer-werktraject geeft een bestuurder de mogelijkheid voor een periode van maximaal vier maanden praktijkervaring op te doen door contr...

Referentiekaarten

Fabrikanten kunnen bij Kiwa Register referentiekaarten aanvragen ten behoeve van de (door)ontwikkeling van de boordcomputers. Referentiekaa...

Systeemkaart

De systeemkaart identificeert de boordcomputer en stelt deze in staat gegevens te ondertekenen. De kaart bevat een niet-persoonsgebonden se...

Tarieven boordcomputer taxi

Tarieven boordcomputer taxi

Boordcomputer taxikaarten

Meeste gestelde vragen over de boordcomputer taxikaarten

Bezorging digitale tachograaf- en boordcomputerkaarten

Veelgestelde vragen over de bezorging van digitale tachograafkaarten en boordcomputer taxikaarten.