Express Service luchtvaart

De Express Service luchtvaart omvat momenteel alle producten voor het vliegend personeel met nationale wet- en regelgeving en Part-FCL en Part-66 AML als wettelijke basis. Eerste afgifte, licence transfer en uitbreiding van een categorie en type rating waarvoor een OJT moet worden aangetoond vallen niet onder de Express Service.

De Express Service biedt u 

 • afgifte van het gewenste product uiterlijk op de derde werkdag na de dag dat uw aanvraag correct en compleet is (inclusief betaling);
 • persoonlijke behandeling door de medewerker Express Service;
 • telefonisch contact indien de aanvraag niet compleet of correct is;
 • verschillende aflevermogelijkheden: 
  • afhalen aan de balie (alleen op afspraak). Let op: deze optie is naar aanleiding van het coronavirus tijdelijk niet beschikbaar;
  • reguliere post. Let op: postbezorging valt niet binnen de levertijd van drie werkdagen.
 Als u gebruikt maakt van de Express Service, wordt uw aanvraag met voorrang behandeld. De Express Service biedt echter geen garantie dat uw product op de derde werkdag wordt afgegeven. Kiwa Register is daarom niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit het later afleveren van het product.

Voorwaarden 

Om gebruik te maken van de Express Service moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan:

 • De aanvraag voor zowel het product als de Express Service is correct ingediend middels het hiervoor bestemde aanvraagformulier. Bij de aanvraag van uw product kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van de Express Service door dit aan te geven op het aanvraagformulier. Het ingevulde aanvraagformulier kan ingediend worden per e-mail (express.service.luchtvaart@kiwa.nl), per post of worden afgegeven aan de balie van Kiwa Register. Als er originele documenten bij uw aanvraag gevraagd worden, moet u deze per post opsturen of persoonlijk afgegeven aan onze balie.
 • De aanvraag voor het product is voorzien van alle gevraagde bijlagen* en deze zijn juist en geldig.
 • De Express Service start nadat de betaling voor zowel het product als de Express Service is ontvangen. U kunt de betaling verrichten:
  • via overboeking (de betaling is ontvangen op het moment dat door ons geconstateerd wordt dat de betaling op onze rekening is bijgeschreven);
  • aan de balie (de betaling is ontvangen op het moment dat de pinbetaling succesvol is afgerond). Onze balie is alleen op afspraak te bezoeken.   

Houdt er rekening mee dat de behandeling van uw aanvraag langer kan duren omdat er een verificatie op uw medische keuring moet plaatsvinden. 

Indien u de aanvraag annuleert of als uw aanvraag negatief wordt beschikt, worden de kosten van de Express Service niet gerestitueerd.

*Meer informatie over de producten en de gevraagde bijlagen vindt u in het aanvraagformulier en op deze website. 

Aanvraag

Om de Express Service aan te vragen voor uw product, kunt u de volgende formulieren gebruiken: 

Tarief

Naast het tarief voor het product, betaalt u per aangevraagde dienst Express Service 25% van de leges voor het aangevraagde product met een minimum van € 108,90 (inclusief 21% btw en verzending per reguliere post).