Kiwa Register

We create trust
Let op: lees hier meer over de langere wachttijd voor het behandelen van aanvragen.

Bewijs van bevoegdheid onderhoudstechnici zweefvliegtuigen

Onderhoud aan zweefvliegtuigen mag uitsluitend worden uitgevoerd en vrijgegeven door daartoe bevoegde personen. Als bewijs hiervan heeft de onderhoudstechnicus een bevoegdheid nodig.

Wijziging regelgeving

Op 14 augustus 2018 heeft een wijziging plaats gevonden van Verordening (EU) 1321/2014 wat betreft de invoering van categorie L. Voor het onderhoud zweefvliegtuigen wordt vanaf 1 oktober 2019 het nationale AML geconverteerd naar Part-66 AML. Certifying staff dient uiterlijk 1 oktober 2020 in het bezit te zijn van een Part-66 AML. Kiwa Register is de bevoegde instantie voor uitgifte van het nationale AML. 

Voorwaarden

Op het moment dat het Bewijs van bevoegdheid onderhoudstechnici zweefvliegtuigen verloopt komt u in aanmerking voor een Part-66 AML. Meer informatie over Part-66 en de eisen die daarvoor gelden vindt u onder aan de pagina Onderhoudstechnici luchtvaart.

Aanvraag

U kunt een conversie het nationaal AML aanvragen door gebruik te maken van het aanvraagformulier rechts op deze pagina. In de toelichting van het aanvraagformulier vindt u de bijlagen die u mee moet sturen met de aanvraag. U kunt uw aanvraag per post of mail versturen naar Kiwa Register.

Gerelateerde producten

Tarieven producten voor onderhoudstechnici

Express Service luchtvaart

De Express Service luchtvaart omvat momenteel alle producten voor het vliegend personeel met nationale wet- en regelgeving en Part FCL als wettelijke basis (met…

Onderhoudstechnici luchtvaart

Veelgestelde vragen over onderhoudstechnici luchtvaart