Kiwa Register

We create trust
Update coronavirus, klik hier voor meer informatie

Smart tachograaf

Update coronavirus

De uitgifte van de Smart Tachograaf kaarten verloopt volgens regulier proces.
Vanwege het coronavirus heeft bezorgdienst AMP Groep diverse maatregelen genomen om besmetting te voorkomen, een daarvan is dat het niet mogelijk is om de kaarten af te halen op de locatie in Houten. Heeft u al een afspraak gepland om langs te komen? Dan wordt deze automatisch geannuleerd en kunt u een nieuwe afspraak voor bezorging inplannen.

De Smart Tachograaf

De Smart Tachograaf, de tweede generatie Digitale Tachograaf, is volgens de Europese Verordening 165/2014 verplicht voor vrachtwagens en bussen die vanaf 15 juni 2019 op kenteken worden gezet. Kiwa Register verstrekt de Smart Tachograafkaarten namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Smart Tachograafkaart bestellen? Bekijk het productoverzicht onderaan deze pagina! Het aanvraagportal werkt niet op mobiele apparaten, gebruik daarom een PC of laptop.

De nieuwe Smart Tachograaf kaart

De Smart Tachograafkaarten kunnen ook worden gebruikt in tachografen van de eerste generatie. Op de Nederlandse kaarten van de tweede generatie vervalt de handtekening.

Eerste generatie kaarten

De eerste generatie digitale tachograafkaarten kunnen gewoon gebruikt worden in de Smart Tachograaf, maar nieuwe functionaliteit als het automatisch vastleggen van locatiegegevens is dan niet beschikbaar. Let op: eerste generatie werkplaatskaarten kunnen niet in de Smart Tachograaf worden gebruikt. Nieuwe tachografen kunnen namelijk alleen gekalibreerd en geijkt worden met een werkplaatskaart van de tweede generatie.

Buitenlandse kaarten

Vanwege leveringsproblemen bij de kaartproducent zijn wij tijdelijk niet in staat geweest om goedgekeurde Nederlandse smart tachograafkaarten te leveren. Sinds eind september 2019 leveren wij Nederlandse kaarten met een ander ontwerp dan de 1e generatie kaarten.

Vanuit de Europese Unie is er toestemming gegeven om tijdelijk kaarten van andere lidstaten te gebruiken. Kiwa Register heeft daarom besloten om kaarten uit het Verenigd Koninkrijk uit te geven tot het moment dat er Nederlandse kaarten beschikbaar waren. Tussen 5 juni en 25 juli 2019 hebben wij Engelse kaarten uitgegeven voor bestuurders, ondernemers en controleurs. Tussen 5 juni en 30 augustus 2019 hebben wij Engelse werkplaatskaarten uitgegeven. Deze kaarten hebben de normale looptijd en voldoen aan alle wettelijke en technische eisen.

Klik hier voor meer informatie over buitenlandse smart tachograafkaarten.

Producten

Bestuurderskaart

Als chauffeur van een autobus of vrachtwagen met een Smart Tachograaf heeft u een bestuurderskaart nodig.

Tijdelijke bestuurderskaart

Een tijdelijke bestuurderskaart is bestemd voor een chauffeur afkomstig uit een niet EU/EER -land die werkzaam is bij een Nederlandse onderneming…

Bedrijfskaart

Op de bedrijfskaart staan gegevens van de onderneming die het transport verricht.

Werkplaatskaart

Installateurs, werkzaam bij door de RDW erkende werkplaatsen, hebben een werkplaatskaart nodig om smart tachografen te activeren, te repareren en te ijken.

Controlekaart

Handhavers hebben een controlekaart nodig om te controleren op de naleving van rij- en rusttijden. Met de controlekaart kan de registratie van rij- en…

Kaart verloren, defect of gestolen

Indien uw smart tachograafkaart verloren, gestolen of defect is, bent u verplicht binnen zeven kalenderdagen na het tijdstip van vaststelling bij Kiwa Register een…

Tarieven

Bestuurderskaart € 111,32
Tijdelijke bestuurderskaart € 111,32
Bestuurderskaart non EU (duplicaat) € 111,32
Bedrijfskaart € 111,32
Werkplaatskaart € 111,32
Controlekaart € 111,32

De tarieven zijn inclusief 21% btw. De tarieven digitale tachograafkaarten zijn vastgesteld in de Regeling tachograafkaarten.