Kiwa Register

We create trust

Vaarbevoegdheidsbewijs

De wet- en regelgeving voor visserij verandert per 1 april 2019. Dit kan gevolgen hebben voor uw vaarbevoegdheidsbewijs. Klik hier voor meer informatie.

Elke zeevarende moet in het bezit zijn van een geldig vaarbevoegdheidsbewijs. Om in aanmerking te komen voor een vaarbevoegdheidsbewijs, moet een zeevarende kennis en ervaring (diensttijd) aantonen en bepaalde opleidingen en cursussen hebben gevolgd.

Aanvraag

U kunt uw vaarbevoegdheidsbewijs aanvragen via de aanvraag portal. Voor hulp bij het indienen van de juiste documenten bij uw aanvraag, kunt u gebruik maken van de 'Instructie aanvraag portal'. Daarbij zijn er ook andere hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij een aanvraag voor uw Zeevisvaart bevoegdheid, namelijk de aanvraag matrix en de vaartijdverklaring. De vaartijdverklaring kunt u alleen gebruiken bij een verlenging of een verhoging van uw bevoegdheid. De formulieren vindt u rechts op deze pagina. 

Verloren of gestolen

Indien het vaarbevoegdheidsbewijs is verloren of gestolen, kan een duplicaat worden aangevraagd. De volgende documenten zijn dan vereist: 

  • kopie van uw geldige nationaliteitsbewijs (paspoort of gemeentelijke identiteitskaart of toeristenkaart);
  • een recente pasfoto (voorzien van uw naam en geboortedatum).

 

Gerelateerde producten

Tarieven visserij

 

Express Service scheepvaart

De Express Service scheepvaart omvat het monsterboekje, het vaarbevoegdheidsbewijs en erkenning van het vaarbevoegdheidsbewijs.

Scheepvaart

Meest gestelde vragen over scheepvaart

Hulp bij uw aanvraag

Hulp bij de eerste aanvraag van uw vaarbevoegdheidsbewijs en alle scheepvaartformulieren en -documenten

Aanvraagportal

Meest gestelde vragen over de aanvraag portal

  • DigiD / eHerkenning
  • Uploaden pasfoto
  • Systeem